Figyelem, az oldal tökéletes működéséhez Firefox böngészőt kell használnod!

 A te böngésződ 87% -ban kompatibilis a weboldalhoz.

KaCSa Portal 2004 :: Az igazi online portal
PORTAL · SPORT · HUMOR · UTAZÁS · SIMS | Online: 6  
>> Hírek
Üzenőfal: Andyca: Köszönjük! | mzperxhori: Csabi&Andyca! Hazassagkotesetek alkalmabol,nagyon sok boldogsagot kivan:Hori | mzperxhori: Csabi&Andyca! Hazassagkotesetek alkalmabol,nagyon sok boldogsagot kivan:Hori | georg0515: szasz mindenkinek | beszti: szoszi midenki ha akarsz humoros videot akkor regisztrálj | georg0515: hali mindenkinek jó az oldal igy tovább | Andyca: Tudtad, hogy február 6-8 a barátságos Internet napja! | Andyca: Tudtad, hogy nemcsak nőnap van?A Nemzetközi férninap dátuma február 19. | Andyca: Tudtad, hogy november 17 füstmentes nap? De minden nap figyelj a környezetedre! | Andyca: A halloween a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe október 31-én. |
| Partnereink
2020. augusztus 05. szerda, Krisztina napja van, holnap: Berta, a pontos idő:
Üdvözöl a KaCSa Portal 2004!
[www.kacsaportal.hu]
Ajánlott böngésző:

Portal menü

· Kezdőlap
  · Portal hírek
  · Sport hírek
  · Sims 2 hírek
  · Kategóriák
· Archívum
· IT/Informatika  »új!
· Linkek
· Szerkesztők
· Fotógaléria
· Letöltések
· Kapcsolat
· Referencia

FEP menü

· KWS portal
· Sportmagazin
· Humor rovat
· Utazás, barangolás
· Sims online

· Defected Gamerz
· Kolónia Game Server

Látogatók száma

Laplehívás: 1133827
Egyéni: 1040772
E hónapban: 1040772
Ezen a héten: 1040772
A mai napon: 1040772

Jelenleg Online: 6
Online vendégek: 4
Online felhasználók: 1
Összes felhasználó: 559

Böngésző beállítása
Hozzáad:
         · Kezdőlapnak
         · Kedvencekhez

Ajánlott böngésző

Hirdetés
Hírdetés:


Bioszenzor
 írta: xtremer | 2009. február 15. (vasárnap) | 22:21:25

KaCSa Portal 2004 :: Bioszenzor


Távorvoslás karórával

Az Exmocare nevű amerikai cég olyan karóra méretű bioszenzort fejlesztett ki, mely szinte tökéletes pontossággal detektál bizonyos szív- és érrendszeri zavarokat.
A szerkezet a számítógépen riaszthatja a háziorvost, vagy akár a mentőket is.

Rengeteg kutatás irányul az orvosi távmonitorozó rendszerek fejlesztésére. Eddig még nem sikerült olyan eszközt kialakítani, mely nem zavarja viselőjét a mindennapi tevékenységében, és szenzorai megfelelően képesek detektálni a felmerülő problémákat.Ha folyamatosan egy szokásos 3 elektródás kórházi EKG berendezést viselnénk, elég pontosan előre tudnánk jelezni a különböző szívműködészavarokat - mondja Horváth Ádám a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszékének munkatársa. Az elektródák felhelyezése igen komplikált, és a mozgásból származó műtermékek (jelekben keletkezett zavarok) miatt Horváth szerint tulajdonképpen lehetetlen folyamatosan használni egy ilyen készüléket.

Az amerikai Exmocare nevű cég a csukóra helyezett infravörös LED-eket alkalmazva képes mérni a véráramlást és kiszámítani belőle a pontos szívritmust. A karóra nagyságú berendezésben, mozgásérzékelő (3 irányú gyorsulásmérő), bőrhőmérséklet-mérő és bőrvezetésmérő is helyet kapott. A BT2-nek (Better Technology, Jobb Technológia) hívott kütyü a hagyományos kórházi EKG-hez képest 90%-os pontossággal detektálja a szívműködést. A karórákban, illetve a mellkason elhelyezett övekben található szívritmus szenzorok nem alkalmasak arra, hogy szívműködés zavarokat jelezzenek előre a segítségükkel. A BT2 viszont a gyakorlati tapasztalatok tanúsága szerint szinte sosem riaszt tévesen, viszont mindig jelzi előre, ha valamilyen vészhelyzet van kialakulóban.

A jelenlegi modell bluetooth segítségével csatlakozik a számítógépen futó monitorozó programhoz, és az végzi el a megfelelő számításokat. A rendszer adaptálódik viselője adataihoz, felhasználva a többi hasonló jellemzőkkel bíró felhasználónál szerzett tapasztalatokat. Az internet segítéségével a háziorvos akár valós időben nyomon követheti a páciens életjeleit. A szoftver rendellenesség esetén automatikusan üzenetet, sms-t küldhet, de vészhelyzetben akár a mentőket is rögtön tudja értesíteni. Viselőjének attól sem kell tartani, hogy a kütyü lemerül, mivel alig 1 órás töltéssel 18 óráig működésképes a szerkezet.

A következő generációs modellnél már nem lesz szükség külön gépen futó alkalmazásra, a számításokat maga a hordható eszköz végzi, és GSM vagy WiFi segítségével továbbítja a megfelelő személyeknek. A BT2-t nem egyéni használatra szánja az Exmocare, hisz a riasztófunkción túlmenően csak orvosi felügyelet mellett lehet az előnyeit kihasználni. Ára jelenleg körülbelül félmillió forint.

-Forrás: Index.huKategória » IT/Informatika
Prioritás: 5/5
Hozzászólások: 0db[ SUPPORT ]

.
Utolsó 5 portál és sport hír
Portal hírek:

  · A szánkók új világa
  · Holdhercegnő
  · Robotápoló
  · Karácsonyi ének
  · Érkezőben

Sport hírek:

  · Összefoglaló
  · BL második forduló
  · Szingapúr-i fordulatok
  · Startolt a BL
  · Sötétség az F1-re
.
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
· Regisztráció  »új!
· Elfelejtette jelszavát?
.
Naptár
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
2020. augusztus 5.
szerda
.
Partnereink
Hosted by:Kereséshez mi is a

oldalait használjuk
.
Forrás


McAfee SiteAdvisor - We tested this site and didn't find any significant problems.
STATUS: good
©2002-2020 KWS-2004™ • Minden jog fenntartva.
hosted by CyberDream